Тројца затвореници штрајкуваат со глад

Loading...

Тројца затвореници од Струмица, Струга и Скопје започнаа штрајк со глад во Штипскиот затвор Веде директорот Тодоров за Телма потврди дека еден од затворениците, тој што е од Струга, бара да биде преместен од Штип во затворот во Струга согласно одлуката за амнестија, а останатите двајца затвореници поради соодватна здравствена услуга која во затворот не можат да ја добијат.
Во текот на денот разговор со осудениците кои штарјкуваат со глад извршил и раководителот на штипската канцеларија на народниот правобраните Елена Ѓорѓоноска Маневска. Веде директорот Тодоров за Телма потврди дека еден од затворениците, тој што е од Струга, бара да биде преместен од Штип во затворот во Струга согл

loading...
Loading...