Тука можете да го тестирате своето познавање во географија!

Loading...

Мислите дека сте специјалист за географија?Тестирајте го своето знаење во BBC- играта Travel’s Geogussr, која ќе ви покаже колку добро го познавате светот.
Движете се со маусот и пробајте да заклучите која локација е на сликата. Потоа кликнете на мапата и доле во десниот агол, ставете го вашиот маркер. Кога ќе бидете спремни кликнете на “make a guess” и дознајте колку сте блиску.
Играта ја поддржуваат Internet Explorer 9, Mozilla Fiferox и Google Chrome.
Апликацијата можете да ја погледнете на овој ЛИНК.Тестирајте го своето знаење во BBC- играта Travel’s Geogussr, која ќе ви покаже колку добро го познавате светот.
Движете се со маусот

loading...
Loading...