Туристите непожелни во Дубровник, Венеција и Барселона

Loading...

„Никогаш веќе вакво лето“, порачуваат граѓаните на повеќе европски градови затоа што туристите се скапи, нечисти, и постојано има метеж.
Револтирани се граѓаните на Дубровник, Венеција и Барселона.Мештаните наведуваат дека им пречи однесувањето на туристите на јавни места и поради тоа морале да ги зголемат цените на собите и апартманите.
Ова лето локалните жители на туристите во Палма Де Мајорка им пуштиле ракети со црвен чад и конфети, додека се упатувале кон ресторан.
Друга група нападнала автобус со туристи и го обоила со спрејови.
Од 1995 година до 2006 година бројот на туристи глобално се зголемил за 525 милиони.Мештаните наведуваат дека им пречи однесувањето на туристите на јавни места и поради тоа морале да ги зголемат цените на собите и апартманите.

loading...