Турскиот премиер Ердоган: Ќе ги забранам Фејсбук и Јутјуб

Loading...

Турскиот премиер се закани дека после изборите на 30 март ќе превземе “нови мерки”-Има нови мерки кои треба да се преземат после изборите на 30 март, вклучувајќи ја и забраната на Фејбсук и Јутјуб – изјави Ердоган за турската телевизија ATV.
Турските опозиционери бараат оставка на Ердоган, поради скандалот кој изби деновиве. Ердоган е под сомнение за корупција.
Последната недела на Јутјуб беа објавени снимки од телефонски разговор кои директно го поврзуваат Ердоган со корупција.
Ердоган ги обвини своите противници за завера и целиот случај го именуваше како “неморална монтажност”.-Има нови мерки кои треба да се преземат после изборите на 30 март, вклучувајќи ја и забраната на Фејбсук и Јутјуб – изјави Ердоган за турската тел

loading...
Loading...