Турскиот премиер побара да се раѓаат по четири деца наместо три

Турскиот премиер Реџеп Таип Ердоган пред група жени изјави дека е подобро да се раѓаат четири деца наместо три. „Три деца не се доволно, раѓајте по четири“, изјави Ердоган пред група жени, кои му аплаудираа по церемонијата на отворањето на геотермална централа во средоземноморскиот округ Денизли.
Тој направи поврзаност на намалување на наталитетот во земјата од наталитетот во европските земји и економската рецесија. 
Тој самиот си се поправи и советуваше раѓање по четири деца. „Три деца не се доволно, раѓајте по четири“, изјави Ердоган пред група жени, кои му аплаудираа по церемонијата на отворањето на ге

Пронајдете не на следниве мрежи: