Убиен е еден од соработниците на лидерот на Исламската држава

Loading...

Еден од најблиските соработници на лидерот на Исламска држава Абу Бакр ал Багдади, е убиен во напад од воздух на ирачката армија во северен Ирак.„Ирачките воени авиони извршија операција во која беше убиен Абу Хаџр ал Сури, кој беше десна рака на Ал Багдади, изјави генерал Зебари.
Воздушната операција во провинцијата Ниневија е спроведена врз основа на точни разузнавачки информации и ја постигнала својата цел.
Операцијата била изведена меѓу Мосул и Тал Афар.„Ирачките воени авиони извршија операција во која беше убиен Абу Хаџр ал Сури, кој беше десна рака на Ал Багдади, изјави генерал Зебари.

loading...
Loading...