Украина ја губи организацијата на Евробаскет 2015?

Европското првенство во кошарка кое треба да се одржи во Украина во 2015, се поизвесно е дека нема да се случи таму.Од FIBA Европа неколку пати беше порачано бурно да се следи ситуацијата во Украина, а конечната одлука ќе се донесе на 22 март.
– Ја пратиме ситуацијата во Украина и нашиот Извршен комитет неколку пати дискутираше околу Евробаскетот 2015. На 22 март ќе биде донесена конечна одлука дали Украина ќе ја задржи организацијата или ќе бидеме принудени да го промениме домаќинот – изјави Сакис Контос, шеф на одделението за односи со јавност на FIBA Европа.
Кошаркарскиот сојуз на Франција веќе покажа спремност да ја превземе организацијата на Евробаскетот 2015 година.Од FIBA Европа неколку пати беше порачано бурно да се следи ситуацијата во Украина, а конечната одлука ќе се донесе на 22 март.
– Ја пратим

Пронајдете не на следниве мрежи: