Украинските војници се предаваат: Нема да пукаме на сопствениот народ

Loading...

Ситуацијата во Украина доживува неочекувани пресврти, но како и да е, сигурно е дека од една војна никој не излегува како победник. 
Речиси 300 украински војници го положиле оружјето и одбиле да ги послушаат наредбите од државниот врв. Еден од сепаратистите изјавил дека успеале преку преговори даги убедат украинските војници да прејдат на нивна страна.

 
Кога украинската војска се обидела да ги напушти источните градови, биле блокирани од проруските сепаратисти па морале да ги остават оклопните возила.
Украина пред два дена започна анти-терористичка акција во деловите заземени од проруските сепаратисти во Доњецк, Одеса и други градови кои се закануваат дека ќе се отцепат како независни држави.
  
Речиси 300 украински војници го положиле оружјето и одбиле да ги послушаат наредбите од државниот врв. Еден од сепар

loading...
Loading...