УМС на ВМРО-ДПМНЕ Битола ја промовира мерката за субвенции за вградување на плински уреди во автомобилите

Денеска младите активисти на ВМРО-ДПМНЕ во Битола ги презентираа новите субвенции на Владата на Република Македонија со која што им овозможува субвенции на сите граѓани за вградување на плински уреди во автомобилите.-Денешниот настан е под наша организација се со цел да се промовира мерката на владата за субвенционирање на сите оние кои што ќе се одлучат да вградат плин во своите автомобили. Владата одобрува вредност во износ од 300 евра за сите оние кои што ќе одлучат да го вградат плинот и тие исто така имаат дополнителни придобивки како што се заштедата на своите финансиски средства, пред се поради фактот дека бензинот е далеку поскап од плинот и оваа мерка исто така придонесува за заштита на животната средина, изјави Николина Димитриева, потпретседател на Унијата на Комисија за економија на ВМРО-ДПМНЕ.-Денешниот настан е под наша организација се со цел да се промовира мерката на владата за субвенционирање на сите оние кои што ќе се одлучат да вгр

Пронајдете не на следниве мрежи: