УМС на ВМРО-ДПМНЕ ја прослави независноста на Македонија

Loading...

Денес во повеќете општини членовите на УМС на ВМРО-ДПМНЕ  се дружеа на попладневни забави.Младите своите искуства ги споделуваа меѓу себно, но и на дел од забавите имаше и партиски функционери на ВМРО-ДПМНЕ. По возрасните ги раскажуваа своите впечатоци и сеќавања од 25 годишната независност на Република Македонија.
УМС на ВМРО-ДПМНЕ изминативе две и пол децении во континуитет се грижи за нашето културно наследство. ПРеку одбележување на историските моменти, до органзирање на разни настани. Вчера УМС организираше трибина исто така посветена за 25 годишнината на Република Македонија, каде што гости беа фудбалскиот ас Зоран Бошковски Чоко и историчарката Ана Вишинова.
 Младите своите искуства ги споделуваа меѓу себно, но и на дел од забавите имаше и партиски функционери на ВМРО-ДПМНЕ. По возрасните ги раскажуваа с

loading...