Усеин Болт го освои златото

Јамајканецот го освои златото на светското првенство во Москва.Усеин Болт и понатаму владее со светскиот спринт, нема никакви дилеми околу тоа, како потврда на претходново се надоврзува неговиот последен успех, во Москва.
Болт ја освои златната медалја во трката на 100 метри на Светското првенство во Москва, трчаше на дождливо време, но тоа не претставуваше тешкотија за спринтерот од Јамајка да постави нов рекорд, Болт истрча 100 метри за само 9,77 секунди.Усеин Болт и понатаму владее со светскиот спринт, нема никакви дилеми околу тоа, како потврда на претходново се надовр

Пронајдете не на следниве мрежи: