Уште денес РАЗУБАВЕТЕ се за НЕГО

Loading...

За да уживате во водењето љубов, но и да го усреќите вашиот партнер, би требало пред сè вие да се опуштите и да се изборите со комплексите и беспотребните опсесии.Никој не изгледа совршено, затоа немојте премногу да се оптеретувате. Допуштете му на мажот да го сака вашето тело, наместо да му се жалите дека имате преголем стомак, опуштени гради и целулит на задникот. Претставниците на посилниот пол не ги забележуваат мааните и тие не им пречат, особено ако жената навистина сексуално ги привлекува. Токму затоа опуштете се и препуштете му се на партнерот, фокусирајте се на допирите и бакнежите, и пред сè на неговото, а не на своето тело.
Ако сте од оние кои што го “казнуваат” партнерот со ускратување од интимноста и нежностите, тогаш немојте ниту да очекувате вашиот сексуален живот да биде добар. Блискоста е клучна состојка во врската и не би требало да ја користите како оружје во споровите.
Кога тој ќе ви пријде, често одговарате дека не ви е до секс. Одбивањето на мажот на ваков начин катастрофално се одразува на љубовта и бракот, либидото на партнерот и самодовербата, но и расположението, бидејќи тоа со сигурност ќе го изнервира.

Многу жени толку многу се опуштаат во врската што покрај својот партнер не им паѓа дури ниту на памет да се дотераат, нашминкаат и да облечат нешто провокативно. Сепак, без трунка шминка и во стара широка тренерка не ни очекувајте да бидете секс симбол. Сетете се како сте се дотерувале на почетоците на вашата врска и на почетоците кога сте воделе љубов. Од време на време покажете му на мажот дека онаа жена, која што токму тој ја засакал, сепак сè уште постои!Никој не изгледа совршено, затоа немојте премногу да се оптеретувате. Допуштете му на мажот да го сака вашето тело, наместо да му се жалите дека им

loading...
Loading...