Утринската мачнина го открива полот на детето!

Loading...

Еден од митовите за бременоста, открива како на основа на утринските мачнини, можете да го откриете полот на детето. Едно истражување го потврдува митот.Жените кои патат од интензивни мачнини за време на бременоста, често раѓаат девојчиња.
Истражувањето опфатило податоци од 1,65 милиони жени од Шведска, и покажало дека овој мит е вистинит.
Едлунд вели, дека според светскиот просек, обично раѓаат повеќе момчиња отколку девојчиња, но дури 56% од жените, кои имале мачнини, родиле девојчиња.Жените кои патат од интензивни мачнини за време на бременоста, често раѓаат девојчиња.
Истражувањето опфатило податоци од 1,65 милиони жени

loading...