Ужасни последици! Еве што може да ви се случи ако претерате со капките за нос!

Loading...

Нема ништо полошо од затнат нос. Секако, како најефикасна помош, секогаш прв избор се капките за нос. Меѓутоа, не ги користат сите на правилен начин.Доколку не почувствуваат олеснување за неколку дена, доста луѓе продолжуваат да ги употребуваат не знаејќи дека всушност запаѓаат во магичен круг.
Последиците не се само поголема затнатост, туку и уништување на крвните садови, слузокожата и ‘рскавицата.
Тие можат лесно да создадат и зависност.
Затоа, ви советуваме да прекинете со нивно користење.

 
Еве што треба да правите:
Направете раствор од сол и топла дестилирана вода, па испирајте.
Пијте топли билни чаеви или ставајте облоги на носот.
Доколку не почувствуваат олеснување за неколку дена, доста луѓе продолжуваат да ги употребуваат не знаејќи дека всушност запаѓаат во магичен круг.

loading...