Вака изгледа најголемиот златник на светот!

Loading...

Златникот е искован во ковачницата Перт во Австралија и на него е ликот на клралицата Елизабета, а од друга страна ликот на кенгурот.Најголемиот златник на светот, австралијанскиот „Црвен кенгур“ наредните два дена ќе биде изложен во Минхен, во седиштето  на германската фирма која се занимава со трговија на злато и други племенети метали “Pro Aurum”. Работниците со помош на дигалка го подигнале златникот тежок еден тон, со пречник од 80 сантиметри и го изложиле на пиадестал.

Златникот е искован во ковачницата Перт во Австралија и на него е ликот на кралицата Елизабета, а од другата страна е ликот на кенгурот. Изработен е од 24 каратно злато и вреди околу 30 милиони евра.
Златникот во јавноста ќе може да се види само во понеделник и вторник.
Најголемиот златник на светот, австралијанскиот „Црвен кенгур“ наредните два дена ќе биде изложен во Минхен, во седиштето  на герм

loading...
Loading...