Вандализам во Сараево: Оштетен е Крстот на Златиште

Според соопштението од полицијата на Источно Сараево, околу 01:30 часот, четири лица повторно се обиделе да го срушат крстот кој пред неколку дена беше поставен на Златиште.Лицата удриле неколку пати со тежок чекан по бетонската конструкција, поради што дојде до оштетување на подлогата и кршење на бетонот, пренесоа босанските медиуми.
Веднаш по вандализмот, лицата го напуштија местото со моторни возила.
Крстот е поставен на Златиште ноќта помеѓу сабота и недела, во знак на сеќавање на убиството на повеќе од 6.500 сараевски Срби.
Службениците од центарот за безбедност ги зајакнаа мерките за безбедност околу крстот.
Лицата удриле неколку пати со тежок чекан по бетонската конструкција, поради што дојде до оштетување на подлогата и кршење на бетонот, пренесоа бос

Пронајдете не на следниве мрежи: