Вашите емоции ОТКРИВААТ колку долго ќе живеете!

Луѓето кои се по својата природа почуствителни, живеат подолго, бидејќи повеќе пазат на своето здравје.Со класичниот  начин на воспоставување на дијагноза, лекарите во иднина би требало да вклучат и тест за емотивните особини на пациентите, бидејќи оделни карактеристики на личноста може да имаат големо влијание на начинот на кој различини луѓе го доживуваат своето здравје.
Како што тврдат научниците од Дјук универзитетот, чуствитетлните и емотивни типови на луѓе обично се самосвесни, повеќе пазат на своето здравје, поради што и подолго живеат, покажала студијата спроведена на повеќе од 1000 луѓе од Нов Зеланд, родени помеѓу 1972 и 1973 година. Научниците ги анализирале и нивните особини, а ги земале во предвид  личната и фамилијарната историја на болести и ја прателе нивната физичка состојба.
Стручњаците откриле дека луѓето кој по својата природа се флегматични, не се претерано самосвесни во однос на своето здравје, а и во однос на пороците. Околу 45 посто од нив имале повеќекратни здравствени проблеми веќе од нивната 38 година. Во групата на оние кои научниците ги карактеризирале како самосвесни, слични здравствени проблеми развиле помалку од 18 посто од нив.
-Поединците кои на тестовите не се покажале како самосвесни, често се подебели, имаат покачен холестерол и притисок, болести на непцата и воопшто поголем ризик од разни воспаленија- тврди авторот на студијата др. Саламон Израел.Со класичниот  начин на воспоставување на дијагноза, лекарите во иднина би требало да вклучат и тест за емотивните особини на пациентите, биде

Пронајдете не на следниве мрежи: