Важни настани кои се „скриени“ од конфликтот меѓу САД и Сирија

Loading...

Овој период настанот кој е во ценатарот на вниманието на јавноста е конфликтот и можноста за војна меѓу САД и Сирија. Но, покрај оваа „војна“ која се очекува да се случи во најкраток можен рок, постојат уште неколку други важни настани за кои јавноста моментално не обрнува внимание. 1. Шпионажата на НСА
Откако излезе аферата за шпионажата на американската разознавачка служба, се крена вистинска паника меѓу населението посебно поради тоа што покрај одредени институции, прислушкувани се и граѓаните на САД. 
Едвард Сноуден е човекот кој без никаков страв ја откри оваа афера и ја запозна со јавноста за активностите на американската разознавачка служба. Од истражувањето се покажа дека НСА ги шпионира и канцелариите на Европската унија, дел од власта на Велика Бртанија како и Русија. 

2. Радиокативното езеро во Фукушима 
Електронската централа на Токио призна дека поради неодамнешните настани во Фукушима, езерото е 18 отсто загадено со радиоактивен отпад и е штетно по здравјето на луѓето. Вистината за тоа колку отпад е пуштено во езерото кое моментално е радиоактивно и штетно, се уште не се открива во јавноста. Важно е да се напомене дека репортери на Си Ен Ен забележале возила и тенкови кои пренесуваат отпад до езерото во Фукушима, Јапонија. 

3. Извршната акција на Обама поврзана со оружјето во САД
Неодамна Обама воведе уште две нови извршни акции за заштита на населението во САД од оружјето. Оваа вест и не беше од големо значење поради настаните со Сирија. Според овие акции доколку во сопственост имате пиштол или било какво оружје, ќе треба да го регистрирате според новите прописи. 

4. Глобални катастрофи
ФЕМА се подготвува за големи глобални катастрофи. Овие катастрофи како што се поврзани со глобалното затоплување и времето кое константно се менува на земјата, така е поврзано и со здравјето на луѓето. Америка е предупредена дека можно е да настрада од масовни сајбер напади како и природни напади односно катастрофи. Затоа организацијата прави секакви напори само за да ја крене свеста на луѓето за да може малку од малку да се заштити земјата. 

5. Ефектите на марихуаната и геј браковите
Настаните со Сирија ги запоставија настаните поврзани со дрогата и геј браковите посебно во Америка. Судот во САД неодамна донесе одлука дека најверојатно марихуаната ќе се регализира само за медицински потреби, но не и за нормална употреба на луѓето. Исто така организацијата за заштита на геј правата реши дека ќе ги прифати правата на геј луѓето, само поради таксата која мора да ја плаќаат. 
 1. Шпионажата на НСА
Откако излезе аферата за шпионажата на американската разознавачка служба, се крена вистинска паника м

loading...
Loading...