Важно предупредување од УЈП до граѓаните

Loading...

Уште оваа година граѓаните ќе мора лично да ги поднесуваат даночните пријави и тоа најдоцна до 15 март со УЈП. За најавата на електросно поднесување на даночни пријави, граѓаните ќе  мора да почекаат до наредната година.
Од УЈП апелираат тоа да се направи уште сега за да се избегнат гужви на шалтерите како минатите години.
Во системот се регистрирано 21.000 физички лица, меѓу кои се и оние кои претходно биле регистрирани во системот е-даноци. За најавата на електросно поднесување на даночни пријави, граѓаните ќе  мора да почекаат до наредната година.
Од УЈП апелираат тоа да

loading...
Loading...