Ве мачат менструални грчеви или затвор? Овој трик ќе ви помогне да се ослободите од нив за минута

Loading...

Притисокот на акупресурната точка која се наоѓа на половина пат помеѓу пубичната коска и папокот носи олеснување кај болните менструации, а го поттикнува варењњто кај затворот.Најздравата работа која можете да ја направите наутро е големата нужда, истакнува др. Кенет Коч кој смета дека тоа никако не би требало да биде табу тема, бидејќи  тоа е основата на здравјето.
Според експертите, клучно е редовно да се  врши голема нужда, а затворот може да предизвика бројни проблеми со здравјето.
Кај проблемите со затвор не е добро да посегнувате по вештачки средства, бидејќи нивното често користење може да ги уништи цревата. Природното решение е акупресура, односно притисок на одредени точки на телото.

Клучната точка, односно копчето за варење како уште и го нарекуваат, воедно е и точка која управува со бројни делови од телото, вклучувајќи го и  гениталниот состав. Така што притисокот на неа не само што го  решава проблемот со затвор, туку може да биде и голема помош кај олеснување на менструалните грчеви.
Акупресурната точка пронајдете ја на половина пат помеѓу папокот и пубичната коска и  цврсто притиснете ја со прстите и држете околу минута. Големата нужда би требало да уследи за кратко, како и  престанокот на болката во стомакот.Најздравата работа која можете да ја направите наутро е големата нужда, истакнува др. Кенет Коч кој смета дека тоа никако не би требало да биде таб

loading...
Loading...