Ве мачи НЕПРИЈАТЕН здив? Краставицата е најдобро решение за овој проблем!

Loading...

Постојат се повеќе докази кои укажуваат дека краставицата е богата со нутриенти кои можат да им се спротивстават на опасните болести, и затоа треба да ги јадете редовно.Ги отстранува отровите и ја хидрира кожата
Како што веројатно знаете, краставицата се состои од 95% вода. Затоа е одлична за хидрирање на организмот, а помага и да го обновите телото со клучни витамини.
Варење и согорување масти
Секојдневното конзумирање на краставиците, го подобрува вашето здравје. Таа има способност да ги елиминира вишокот маснотии и помага во варењето.
Лош здив
Ова е чест проблем за многумина, а најлесно се решава со помош на краставица. Само исечете една кришка и држете ја во уста 30 секунди. Силните антибактериски својства, краставицата ги уништува бактериите кои го предизвикуваат лошиот здив.Ги отстранува отровите и ја хидрира кожата
Како што веројатно знаете, краставицата се состои од 95% вода. Затоа е одлична

loading...