Вегетаријанската храна го намалува крвниот притисок

Loading...

Вегетаријанците се здрави поради нискиот крвен притисок. Утврдено е дека ако се откажете од деликатесите кои содржат многу маснотии и шеќери, можете да го намалите ризикот од предвремена смртност за 12%, покажува новото истражување.
Експертите се убедени дека придобивките од вегетаријанството доаѓаат од намалувањето на крвниот притисок и подобрувањето на холестерол кај луѓето кои консумираат помалку масти и практикуваат исхрана која се базира на зеленчук, цели зрна и плодови.
Недостатокот на месо во менито ја намалува веројатноста од хронични болести, вклучувајќи го и метаболичниот синдром, дијабетесот и кардиоваскуларните болести.
Пробајте: Вегетаријанско рижотоВегетаријанците се здрави поради нискиот крвен притисок. Утврдено е дека ако се откажете од деликатесите кои содржат м

loading...
Loading...