Велат дека оваа задача е само за генијалци, но не е толку тешко: Пробајте!

Loading...

На интернет оваа задача ја рекламираат велејќи дека можат да ја решат само генијалци. Сепак, веруваме дека ќе можат да ја решат и многу наши читатели.
Погледнете за што станува збор, а за оние кои сепак нема да успеат да ја решат, одговорот е на следната страна.  
Ако ја решите, делете понатаму. 

 
Решение: 90
Зошто? 2х3=6, 3х4=12, 4х5=20 итн… по таа логика 9х10=90Сепак, веруваме дека ќе можат да ја решат и многу наши читатели.
Погледнете за што станува збор, а за оние кои сепак нема да успеат да ја р

loading...
Loading...