Венеција по електронски пат изгласа отцепување од Италија

Граѓаните на едно од најпознатите туристички места на светот, Венеција, по електронски пат изгласа отцепување од Италија, со цел да се формираат како посебна држава. За ваквото отцепување, на интернет гласале вкупно 89 отсто од гласачите.Ова гласање не е законски обврзувачко, бидејќи локалните партии го организира со цел да го проверат расположените на граѓаните на Венеција и на областа Венето. На неофицијалното интернет гласање гласале околу два милиони граѓани.
На социјалната мрежа „Твитер“ се разви остра дискусија меѓу поборниците за отцепување и Италијанците, кои ова гласање со потценување го нарекуваат „тотална лудост“.Ова гласање не е законски обврзувачко, бидејќи локалните партии го организира со цел да го проверат расположените на граѓаните на Венеција и на обл

Пронајдете не на следниве мрежи: