Денешните слаткари се толку креативни што секој ден измислуваат некое ново чудо по кое полудува целиот свет. Овој пат роа е проѕирна торта која всушност потсетува на капка дожд.За да го подготвите овој кулинарски хит, ќе ви бидат потребни следните состојки:
12 гр шеќер во прав
15 гр растителен желатин (агар)
500 мл вода
Подготовка:
Ставете ги шеќерот и агарот тенџере и промешајте. Потоа полека додадете ја водта. Многу е важно ова да го правите постепено бидејќи на растителниот желатин му е потребно повеќе време за да се поврзе со водата. Ставете го тенџерето на рингла и загревајте до вриење. Тргнете од шпорет и сипете во калап. Ставете во ладилник да се олади, а потоа полека извадете и сиервирајте со кафеав шеќер или некој сируп по избор.За да го подготвите овој кулинарски хит, ќе ви бидат потребни следните состојки:
12 гр шеќер во прав
15 гр растителен желатин (агар