Ви здодеа првутот? Еве како засекогаш да се ослободите од него!

Loading...

Често мијте ја косата бидејки така ќе го отстраните. Но, може да се случи и влакната да се навикнат, па потоа да нема никаков учинок. Доколку имате благ шампон кој е ефективе, користете го на дневна база.Оние со антибактериски супстанции ги уништуваат бактериите на темето и намалуваат можност од инфекција, додека оние на база на катран го успоруваат растот. За некои проблематични случаеви дури се препорачуваат и шампони на база на катран. Оставете го на глава 5-10 минути за катранот да делува. Сепак не претерувајте со него, измешајте го со обичен шампон.
Секогаш шампонирајте 2 пати. Прво шампониајте и оставете 5-10 минути да делува, а вториот пат одма измијте. Ако сакате уште подобро да делуваат шампоните, по шампонирање ставете капа за пливање и оставете да делува 1 час а потоа измијте се.Оние со антибактериски супстанции ги уништуваат бактериите на темето и намалуваат можност од инфекција, додека оние на база на катран го успоруваат

loading...
Loading...