Виде: Куче земјоделец: Ја копа градината, носи вода, влече санки

Loading...

Лемон уште како мал искажал склоност кон разнесување канти, па кога тоа толку го развеселувало, неговиот сопственик го подучил како самостојно да ги наполни.Русинот Александар Матјушин (48) од Тара од своето куче добил многу повеќе од пријател бидејќи излегло дека  Лемон во душата е – замјоделец.
Љубопитниот пес во градината почнал да се мотка уште од 11 месци, и уште тогаш покажал заинтересираност во разнесување канти.

Кога толку многу го радувало тоа, неговиот сопственик го научил како да ги полни, па денес четиригодишниот пес знае самостојно да ги наполни кантите и да ги донесе во градината.

Во меѓувреме Лемон научил и други вештини, па така на сопственикот му помага  во разнесување дрва и да ја ископа градината.  Исто така ова кутре го обожава снегот кога  улиците се полни со деца чии санки  со задоволство ги влече.
Русинот Александар Матјушин (48) од Тара од своето куче добил многу повеќе од пријател бидејќи излегло дека  Лемон во душата е – замјоде

loading...
Loading...