Видео: Докази дека е можно патување низ времето

Loading...

Патувањето низ времето е омилена тема во научната фантастика, но во науката преовладува мислење дека сепак е  можно тоа.  Сепак постојат и мислења дека сеуште не знаеме доволно за структирата на вселената за да се опише таа теорија.
Но, тука се и оние кои се занимаваат со докази, докази кои според нив се доволни и покажуваат дека патувањето низ времето е можно и дека веќе има примери за временски патници.
Еве некој од доказите.
Швајцарски часовник
Во декември 2008, кинеските археолози отвориле ковчег од гробница која наводно не била пипната и отварана повеќе од 400 години. Во гробницата пронашле предмет кој го опишале како метален часовник со стрелки кои покажувале 10 часот и шест минути.
На часовникот било изгравирано „Свис“, и изгледал како долго време да бил на тоа место, односно подолго време, време во кое такви часовници не постоеле.
Па по пронаоѓањето некои скептици се подзамислиле, а не луѓето им паднало на памет дека можеби е последица од патувањето низ времето.
Слика во музеј
Фотографијата која се наоѓа во канадскиот музеј на која е претставено отварање на мост во Британија во 1940 година, а  на неа има интересен детал кој „боде очи“.
А тоа е што на сликата се забележува еден маж со темни очила за сонце, костум и чевли кои не се во согласност со облеката што ја носат останатите луѓе на фотографијата.
За овој маж исто така се смета дека бил патник низ времето.
Мобилен  телефон од 1928 година
На филмот на Чарли Чаплин од 1928 година, се забележува жена која зборува на мобилен телефон.
Се работи или за мобилен телефон или пак за некој друг уред за комуникација, кои може да се пренесе низ времето и димензијата?
Сепак тешко е точно да се процени, но оние кои веруваат во патување низ времето веруваат и дека станува збор за мобилен телефон.

 
ЦД од  1800 година
На илустрација која е нацртана во 1800 година се забележува маж кои на друштвото му покажува кутија со ЦД дискови.
Па бидејќи времето на ЦД-то помина, се претпоставува дека патувањето низ времето е можно уште во раните 2000 години или пак доцните 1990 години.
Момче кое тврди дека учествувало во експримент за патување низ времето
Андру Басиаг тврди дека во 1970 година учествувал во таен експримент кој го истражувал патувањето низ времето, па така тој го имал своето прво патување низ времето и учествувал на историскиот говор на Линколн.
Доказот е фотографијата која настанала во таа прилика, на која се гледа едно момче, а Басиаг тврди дека тоа е тој. Но тоа не  е неговата единствената анегдота за патувањето низ времето, тој тврди дека Барак Обама во 1980 патувал на Марс.
Рудолф Фентз
Овој човек наводно исчезнал во 1876 година, а потоа појавил 74 години подоцна во Њујорк, на средина на улица. Веднаш го удрил автомобил и никој не успеал да дозне информации од него.
Сепак полицијата го открила неговиот идентитет,  а овој временски патник се претворил во урбана легенда, за која многу луѓе се интересираат.
Имено, најитересно е тоа што тој по 74 години воопшто не бил променет, што на некој начин е доказ дека навистина бил патник низ времето.
Се видел себе си во иднината и тврди дека патувал низ времето
Хакан Нордвист тврди дека во 2006 година патувал низ времето, а се започнало откако застанал над мијалникот за садови а завршил во иднината, каде што се видел себе си за 70 години.
Искуството успеал да го сними со камера за да има доказ дека патувал низ времето, а за разлика од пресечните луѓе, ни еден научник не сака да го нарече лажго. Погледнете го видеото:Патувањето низ времето е омилена тема во научната фантастика, но во науката преовладува мислење дека сепак е  мож

loading...