Видео: Ед Стафорд ни откри како изгледа животот на пуст остров!

Loading...

Вкупно 60 дена без никој и ништо, Ед ги поминал на островот Олоруа. Како да преживеете во дивината е целосно прикажано во неговата прва епизода на „Discovery“.Како да се преживее 60 дена на острво, без ништо и никој, оставени сами на себе, освен голите раце, камерите и здравиот разум, ќе ви покаже големиот авантурист и истражувач Ед Стафорд во новите возбудливи епизоди на серијалот „Гол на напуштен остров“.
Серијата е снимена на островот Олуруа, кој се наоѓа југоисточно од Фиџи. Островот е избран за снимање, после низата направени истражувања, првенствено поради убавините и изолираната позиција. Инаку сопственост на племето Комо, кои се најблиску до копното, оддалечен е само 7 наутички милји од Олоруе.
Како е снимена серијата:
Постојаната подршка и логистика на теренот од страна на Стив, кој во текот на снимањето бил сместен на островот Комо. Доаѓал по еднаш неделно по празни батерии и носел полни, па ги презимал снимките на однапред договорено место, но никогаш не смеел да се сретнува со Ед.

Ед имал сателитски телефон ка него, со кој се поврзувал со Стив доколку има потреба од итен повик за што и да му се случи, како и сателитски приемник со копче, кое со негово кликнување им сигнализирал дека е добро. Постоеле однапред договорени планови доколку Ед не се јави дека е добро или се случат промени во договорот.
Пред да оди на островот, Ед поминал три дена со членовите на племете Комо, каде научил корисни совети како да се преживее, на пример, како да почне со оган и сл. Овие подготовки се случувале надвор од острвот, така што Ед прв пат стапнал на островот Олоруа за снимањето на првата епизода.
Како поминала оваа голема авантура може да ги погледнете епизодите, оваа серија се состои од три епизоди.Како да се преживее 60 дена на острво, без ништо и никој, оставени сами на себе, освен голите раце, камерите и здравиот разум, ќе ви покаже големио

loading...
Loading...