Видео: Еве зошто аспартамот е најопасна супстанца во прехрамбените продукти

Loading...

Овој вештачки засладувач веќе неколку пати е оспоруван од страна на здравствените организации, но се уште не добил потполна забрана.Аспартамот беше одобрен како состојка во сувите продукти во 1981 година, а две години подоцна и во газираните пијалоци. Претходно беше одобрен од во 1974, но тоа одобрување беше оспорено од здравствените организации.

 
Научнисите постојано се скептични за употребата на аспартамот, поради случаи каде предизвикал грчења, напади, па и смрт. Погледнете го видеово за да дознаете и за други ефекти од аспартамот.
Аспартамот беше одобрен како состојка во сувите продукти во 1981 година, а две години подоцна и во газираните пијалоци. Претходно б

loading...
Loading...