Видео: Генетски модифициран бик чие месо го јадеме – погледнете како изгледа

Loading...

Генетската селекција и експериментите резултирале со бик два пати поголем од нормалната големина.Белиот белгиски бик спаѓа во огромните видови на добиток, кој практично е мешавина од мускули и месо. Овој неверојатен супервид има повеќе од 40% повеќе мускулна маса. Тој добива поголема тежина и забрзано се зголемува, а кравите од овие видови произведуваат млеко со висока содржина на протеини за нивните телиња.
Она што се крие од јавноста е фактот што овие бикови се генетски модифицирани видови. Прочитајте го целиот текст на овој линкБелиот белгиски бик спаѓа во огромните видови на добиток, кој практично е мешавина од мускули и месо. Овој неверојатен

loading...
Loading...