Видео: Генетски модифицирани крави произведуваат „мајчино“ млеко

Loading...

Со најновата генетска модификација, бебињата наскоро би можеле да се хранат со „човечко” мајчино млеко добиено од крава.
 Кинески научници веќе одгледаа 300 грла добиток во кои се вметнати човечки гени, за млекото на кравата да добие исти хранливи и заштитни материи и содржина на масти како и кај жената, и тие тврдат дека нивниот производ е прифатлива алтернатива за вообичаената формула млеко во прав за доенчиња.
Противниците на овој метод ја доведуваат во прашање неговата безбедност, но професорот Нинг Ли, кој го предводеше истражувањето на кинсекиот Институт за земјоделство, вели дека млекото што тие го произведуваат ќе биде безбедно за употреба колку што е и обичното кравјо млеко, и дека за неколку години ќе може да се купи во супермаркетите.
Целиот текст и видеото можете да ги најдете на najadise.mkКинески научници веќе одгледаа 300 грла добиток во кои се вметнати човечки гени, за млекото на кравата да добие исти х

loading...
Loading...