Видео: Храмот Шаолин објави конкурс за вработување портпарол!

Loading...

Една од главните улоги на избраните кандидати е да бидат вешти и дискретно да ги насочат медиумските критики. Кандидатите мора да ги ценат и разбираат будистичката филозофија и култура, па ќе мора добро да ја издржат осаменоста. Будистичкиот храм Шаолин е стар 1500 години и претставува значаен дел од од кинеската историја и култура. За да се извршува оваа работа, не е неопходно да сте припадник на монашкиот ред или да сте маж. Тој што ќе ја добие работата, ќе работи на публицитетот на храмот. Преку конкурсот се бараат две лица, а до сега има пријавено околу 300.
Откако Ши Јонгксин стана главен во храмот, почнаа да примаат странски студенти, да нудат едномесечни курсеви по боречки вештини и отворија интернет страница на кинески и англиски јазик. 
Видеото може да го погледнете на следната страница: 

Будистичкиот храм Шаолин е стар 1500 години и претставува значаен дел од од кинеската историја и култура. За да се извршува оваа работа, не е неопх

loading...
Loading...