ВИДЕО: Извикувал „Алах Акбар“ додека ги газел луѓето

Терористот кој го изврши масакрот во Ница, според првичните информации бил 31-годишен маж кој имал туниско државјанство.Мотивите поради кои го извршил овој со сега незапаметен масакр, суеште не се познати, но на големо се шпекулира дека бил припадник на Исламска држава.
Медиумите пренесуваат дека најверојатно бил познат на полицијата поради извршени низа криминални дела, но до сега не бил поврзан со тероризам.
Според изјавите на сведоци, за полицијата, се дознава дека терористот за време на нападот извикувал „Алах Акбар“.
Инаку за сега бројката на загинати се движи околу 84 и 100-на повредени, но бројките постојано се зголемуваат.

 
Мотивите поради кои го извршил овој со сега незапаметен масакр, суеште не се познати, но на големо се шпекулира дека бил припадник на Исламска држа

Пронајдете не на следниве мрежи: