Видео: Како да дадеш отказ, а да останеш запаметен?

Loading...

Давањето отказ е стресна ситуација, која никој не ја сака. Што се можете да направите кога ќе останете без нерви, а не сакате тивко да си отидете? Еве неколку инспиративни примери како да му дадете до знаење на шефот дека вие е доста од се.Да почнеме од последниот пример, репортерка на телевизиската куќа „KTVA-TV“, Шарло Грин даде отказ за време на преносот во живо, со зборовите: Заеби го ова, давам отказ“ и најави како планира да се посвети на борбата за легализација на марихуаната на Алјаска. 

Марина Шифрин работеше за компанија која создаваше видео-вести. „Сега е 4:30 и јас сум на работа… Мојот шеф е загрижен за бројот на кликови… Одлучив да направам едно видео, во кое не треба да се грижам за бројот на кликови и можам да се посветам на содржината“ – изјави Шифрин во танцувачкото видео, при што си даде отказ. Доби повеќе од 18 милиони кликови. 

Стјуарт Стивен Слејтерн го опцу патникот, пред да го напушти авионот, користејќи тобоган за багажот. После тоа од облеката ја тргна ознаката на компанијата и отиде дома, да има секс со своето момче, при штоа полицијата го пронајде и го обвини за загрозување на безбедноста.

Џои Дефранческо даде отказ пред збунетиот шеф со помош на своите пријатели, кои за тоа време чекореа со него и свиреа на инструменти. 

Гвен Дин даде отказ пред повеќе од 100 милиони луѓе, кои го гледаа спектаклот „Супербоул“. Изјавила дека сака да почне сопствен бизнис и во тоа и успеала. 

На Фејсбук страницата на државата Монтана, неименувана администраторка дала отказ, откако напишала „Да ја е*бам оваа работа“ и најавила дека ќе се сели со своето семејство. Добила повеќе од 150 000 лајкови.Да почнеме од последниот пример, репортерка на телевизиската куќа „KTVA-TV“, Шарло Грин даде отказ за време на преносо

loading...
Loading...