Видео: ЌЕ ИМ СЕ НАСОЛЗАТ ОЧИТЕ и на оние со најтврдо срце: Се родил 15 седмици порано, но сепак ја добил битката

Неверојатно видео објави Бенџамин Милес од Охајо, поради кое милиони луѓе заплакаа. Ја снимал и монтирал првата година од животот на својот син. Но тоа не би било необично ако неговиот син Вард, не се родил дури 3 ипол месеци порано, со цели 680 грама. Малечкиот Вард на интензивна нега ги поминал своите први 107 денови од животот. Бенџамин снимал како се развива низ годините и како станува се понасмеано, посреќно и здраво дете.
Ќе им се насолзат очите и на оние со најтврдо срце.
Видеото и го посветил на својата сопруга Линдси и лекарите и медицинскиот персонал во детската болница Nationwide во Охајо. Видеото почнал да го снима 4 дена после раѓањето на неговиот син, кога мајката Линдси прв пат го земала во своите раце.
Ако се прашувате како може видеото да е толку квалитетно, одговорот е едноставен. Бенџамин е професионален фотограф за Abercrombie & Fitch. Работи под уметничко име Бенџамин Скот. Затоа и вели дека не постоел подобар начин за да ја обележи првата година од животот на својот син.

После големиот интерес на јавноста за судбината на малечкиот Вард, Бенџамин одлучи да објави уште едно видео во кое говорат за неговиот напредок. 
Малечкиот Вард на интензивна нега ги поминал своите први 107 денови од животот. Бенџамин снимал како се развива низ годините и како станува се пона

Пронајдете не на следниве мрежи: