Видео: Која е смислата на животот?

Loading...

Животот е голема мистерија. Научниците веќе со векови пробуваат да откријат како настанал животот. Дали е дело на некое возвишено суштество? Дали на Земјата го донел некој метеор?
Како и да е, тој прв мал дел од животот, покрена лавина од реакции на единствените во универузмот.
За него е снимен краток филм во продукција на „BBC Earth“, која досегашното знаењ за животот, го собра во 3 минути. 
Видеото погледнете го на следната страница.

Дали е дело на некое возвишено суштество? Дали на Земјата го донел некој метеор?
Како и да е, тој прв мал дел од животот, покрена лавина од

loading...
Loading...