Видео: Колку бубачки јадеме дневно?

Loading...

Сигурни сме дека не е забавно да ставиме жив инсект во уста, но често тие завршуваат во нашиот организам, а ние не знаеме.
Дозволено е во 100 грама чоколадо да има 60 делови од инсекти. Исто така слузот од некои инсекти се користи при сјај на некои благи.
Овие и неколку други неверојатни факти за инсектите кои секојдневно ги внесуваме во организмот, може да ги погледнете во видеото.Сигурни сме дека не е забавно да ставиме жив инсект во уста, но често тие завршуваат во нашиот организам, а ние не зна

loading...