Видео-Мал херој: 3-годишно момче ќе донира коскена срж за да ја спаси тешко болната сестра

Loading...

Тригодишниот Џејмсон Кеслер од Индијана обожава да си игра и да си замислува дека е херој. Но, тој навистина е херој бидејќи ќе го спаси животот на својата сестричка Саманта.
Ова лето тој ќе донира коскена срж за едногодишната Саманта која боледува од ретко пореметување наречено таласемија која ги уништува црвените крвни зрнца. Единствен засега познат лек е трансплантација на коскена срж од идеален донатор.
„Ќе направам се за да се чувствува подобро и ќе ја спасам кога е во невеолја“-вели малиот Џејмсон.
За да собере парични средства за оваа постапка, мајката Кири покренала хуманитарна акција во која може сите да учествуваат, до сега собрала 500 долари.
Имено, трансплатацијата на коскена срж е едноставна постапка и може да предизвика само мали-незначителни последици подоцна.Тригодишниот Џејмсон Кеслер од Индијана обожава да си игра и да си замислува дека е

loading...
Loading...