Видео: Несебичниот Ноле тргна да им помогне на завеаните од снег

Loading...

Најдобриот српски тенисер Новак Ѓоковиќ тргна да им помогне на завеаните од снегот кај Фекетич.Најдобриот српски тенисер Новак Ѓоковиќ тргна да им помогне на завеаните од снегот кај Фекетич. Досега се евакуирани 60 граѓани, првенствено деца и трудници.
Како што дознава српски Курир спорт, Ѓоковиќ со семејството самоиницијативно им помогна на автомобилите да продолжат по патот.
Повеќе од 1000 луѓе синоќа од 19 часот ги завеал снегот на автопатот Нови Сад – Суботица кај Фекетич. Тие се најдоа во колона автомобили кои се  во многу тешка ситуација.
Првиот потпретседател на српската Влада Александар Вучиќ, министерот за одбрана Небојша Родиќ и министерот за сообраќај Александар Антиќ стигнале на местото кај завеаните во Фекетич.

 
Ѓоковиќ после Аustralian Open стигна во Србија каде го поминува одморот пред заминувањето на следните турнири. Во текот на одморот престојуваше на Копаоник, а стигна и да го обиколи Андриќград. 
Најдобриот српски тенисер Новак Ѓоковиќ тргна да им помогне на завеаните од снегот кај Фекетич. Досега се евакуирани 60 граѓани, првенствено деца и

loading...
Loading...