Видео: Неверојатна животна приказна – 61 година била затворена во комора

Loading...

Марта Мејсон поминала 61 година затворена во комора поради парализа која ја добила како дете.Марта Мејсон (71) е храбрата жена од Латимор, Северна Каролина, која 61 година поминала во комора поради детска парализа.
Во септември 1948 година во Латимор, епидемијата детска парализа повторно зема замав.
Поминала една година во различни болници, а потоа е пуштена на домашно лекување со „челични бели дробови“. Докторите и предвиделе дека ќе живее само уште една година.

 
Во документарниот видео запис, кој вчера се појави на Интернет, Марта вели дека животот во комора и претставувал нормална работаи дека воопшто не размислувала за тоа.
Таков начин на живот успеа да води до 2009 година, кога наполни 71 година и почина.
И покрај се, Марта имаше желба да учи, па благодарение на нејзината упорност од својот дом дипломираше на универзитетот „Wake Forest“, каде студираше англиски, политички науки и книжевност.
Марта Мејсон (71) е храбрата жена од Латимор, Северна Каролина, која 61 година поминала во комора поради детска парализа.
Во септември 1948

loading...
Loading...