Видео: Никој не ви ги лајкува статусите? Не грижете се „Facebook“ е крив!

Loading...

Помина веќе пола ден, а вие сеуште немате ниту една нотификација на својот Фејсбук профил, ниту еден лајк на вашиот последен статус? Не се грижете, сеуште сте им драги на вашите пријатели, но не и на Фејсбук.Дерек Мулер, еден од авторите на едукативниот YouTube канал- Veritasium, смета дека вашите пријатели никогаш немале прилика да го видат вашиот статус, пишува The Huffington Post.

Зошто е тоа така? Мулер смета дека тоа се случува поради промена во алгоритамот на Facebook- newsfeed. Се повеќе станува потешко да ги видиме постовите на другите, исто како што е потешко и другите да ги гледаат нашите постови. Мулер кажува дека главната причина за овие промени е новата монетарна стратегија на Марк Зукенберг, која ќе ве натера да му платите ако сакате да го промовирате својот статус.
Дерек Мулер, еден од авторите на едукативниот YouTube канал- Veritasium, смета дека вашите пријатели никогаш немале прилика да го видат вашиот стат

loading...
Loading...