Видео: Ова е човекот со најдлабокиот глас на светот!

Loading...

Тим Стормс, освен што го држи Гинисовиот рекорд за најдлабок глас,  може да го слушнат само животните како слоновите. Неговиот глас достига до 0,189 херци, односно тоа би било како да ставите уште едно пијано од лева страна и да отсвирите нота во долниот дел од скалата, вели Стормс.
Неговиот глас е толку длабок, што ни сам не може да го чуе, туку само го чувствува. Човечкото уво има фреквенција од  16 до 20000 херци.

„Што се однесува за звукот на моите гласни жици, ги слушам во главата, но френквенцијата е нешто што помалку го чувствувам“
Неговиот талент го препознаа кога почна да пее христијанска музика и додека настапуваше во неколку пејачки групи. Исто така, докторот истакна како неговиот гласни жици се двојно подолги од нормалните.
Стромс би можел да го собори сопствениот рекорд, бидејќи како што кажува „со текот на годините, гласот му е се подлабок и подлабок“. 
Неговиот глас достига до 0,189 херци, односно тоа би било како да ставите уште едно пијано од лева страна и да отсвирите нота во долниот дел од ска

loading...
Loading...