Видео: Ова е најчудната религија на светот!

Loading...

Едно од најконтроверзните верски движења, создадени во последните 200 години, не гледа ништо лошо во инцестот, иако многу луѓе се згрозени од ваквото нивно размислување и верување. Мормоните се припадници на „Црквата на последните денови на светецот Исус Христос“, основана од Џозеф Смит во 1820-тите години во САД, откако тврдел дека пронашол златни плочки со помош на ангелот Морони, на кои била напишана Книгата за Мормоните, што претставува темел на оваа религија.
Мормоните веруваат дека постојат трилиони планети, со кои владеа безброј богови кои имаат тело од крв и месо и кои некогаш биле луѓе баш како нас. Тие веруваат дека нашите тела се населени од страна на духовните деца на боговите и дека и ние самите еден ден ќе станеме богови, ако водиме примерен живот.

Кога би се издигнале како богови, мормоните ќе водат љубов со голем број на жени, но и со своите најубави ќерки, како би станале спасители на изгубените светови!
Наследникот на Џозеф Смит, Бригам Јанг, на 8 октомври 1854 година изјавил: „ Сигурно е дека децата на Адам и Ева меѓусебно се венчале. Јас верувам во венчавка меѓу брат и сестра“.
Ветувањето за бескраен небесен секс  и една планета која самостојно ќе управува, како што Исус управува со нашата е токму тоа што ја одржуваа оваа религија актуелна и постоечка. Милиони луѓе се спремни да го следат остриот морален код на оваа религија.
Погледнете го видеото, во кое се зборува за верувањата на Мормоните: 
Мормоните се припадници на „Црквата на последните денови на светецот Исус Христос“, основана од Џозеф Смит во 1820-тите години во САД,

loading...
Loading...