Видео: Ова е „таткото“ на сите антиоксиданти!

Loading...

Сите знаеме дека антиоксидантите се добри за нашето здравје, но дали сте слушнале за еден што е толку моќен и го нарекуваат  „татко на сите антиоксиданти“? Се смета дека е толку моќен што може да ги запре срцевите болести, стареењето, невролошката дегенерација, ракот и многу повеќе. Глутатионот е моќен детоксификатор, имунолошки засилувач и е од витално значење за одржување на телото во здрава состојба. Нашите тела произведуваат мала количина на природен глутатион, факторите како загадување, токсични средини, стресот и неквалитетната храна предизвикуваат глутатионот да биде значително намален во нашите тела.

Нашите тела природно произведуваат глутатион. Тоа е молекула составена од цистеин, глицин и глутамин, кои се аминокиселини. Важен е за отстранување на тешките материи во организмот, слободните радикали и другите отрови. Буквално ги собира сите лоши токсини од телото и помага да се исфрлат надвор.
Храната како брокулата, зелката, праската, авокадото, куркумата, доматот, грашокот, кромидот, лукот, лубеницата и црвените пиперки, се одлични извори на глутатион. Многу од нив се богати со сулфур, што е клучен фактор во процесот на антиоксиданс. 
Во продолжение, погледнете г видеото со д-р. Марк Хјуман, кој дава детално објаснување за овој моќен антиоксиданс. 
Глутатионот е моќен детоксификатор, имунолошки засилувач и е од витално значење за одржување на телото во здрава состојба. Нашите тела произведуваа

loading...
Loading...