ВИДЕО: „Оживеа“ железниот џин во Англија

Loading...

Неверојатен механички човек висок 12 метри беше пуштен како дел од прославата за рударското наследство на Англија.Огромната марионета е наречена „Човекот-машина“ и е создадена во чест на 10-тата годишнина откако овој рударски регион УНЕСКО го именуваше за светско наследство.
Оваа неверојатна фигура се појави во понеделникот и е создадена од неколку „куклари“ што помогнаа да застане на нозе во сцена што наликува на научна фантастика.
Во наредните две недели, куклата ќе патува низ областа, каде ќе биде во центар на прославите во десет различни места.
Иако речиси е сигурно дека железниот човек нема да оживее, има нешто во него што не тера да мислиме дека тоа е сосем возможно.
Огромната марионета е наречена „Човекот-машина“ и е создадена во чест на 10-тата годишнина откако овој рударски регион УНЕСКО го именув

loading...