Видео: Паднал црн снег?

Loading...

Во градот Омск на југозападен Сибир повторно паднал црн снег, и тоа откако локалната термоелектрана, која е главен извор на загадување, се претпоставува дека издвоила 4, 3 милони долари за нови филтери.Во Омск и порано била забелажана појавата на црн снег односно на снег полн со црни честички за кои е утврдено дека доаѓаат од локалната термоелектрана ТПП-5.
Во Омск освен „црниот снег“ имало уште некои случувања. Во коловозот во 2012 година над градот паднала алуминосиликатна прашина од нафтената рафинерија Газпромнефт, а во 2007 годиа паднал и „жолт“ снег, кој се претпоставува дека го обоила прашината од олујата во Африка.
Погледнете како изгледал снегот…

 
Во Омск и порано била забелажана појавата на црн снег односно на снег полн со црни честички за кои е утврдено дека доаѓаат од локалната термоелектр

loading...
Loading...