Видео: По 3000 долари за секој кој доброволно ќе се зарази со грип

Loading...

Американскиот институт за здравје, кој се занимава со истражување на вакцината против грип нуди 3.000 долари за доброволците кои ќе се согласат да бидат заразени со вирусот.Американскиот институт за здравје, кој се занимава со истражување на вакцината против грип нуди 3.000 долари за доброволците кои ќе се согласат да бидат заразени со вирусот.
Институот се обидува се најде доброволци кои би се согласиле да им биде вбризгана умерена доза од вирусот Н1Х1, а во замена би добиле пари. Само здрави и лица до 50 години може да учестуваат во ова истражување. Овој експеримент изгледа ризичен ако се има предвид фактот дека во САД секоја година од грип умираат повеќе од 1.000 луѓе.

Американскиот институт за здравје, кој се занимава со истражување на вакцината против грип нуди 3.000 долари за доброволците кои ќе се согласат да

loading...
Loading...