Видео: Подгответе се: Еве што ќе се случи на 15 април…

На 15ти април ќе се случи еден вид на тотално помрачување кое ќе го означи почетокот на тетрадата, ретка појава на четирите лунарни еклипси во наредните две години.И додека астрономите работат на овој редок вид, некои христијани веруваат дека оваа серија т.н „Крвав Месец“ е поврзана со библиските пророштва за крајот на светот.
Лунарните еклипси се случуваат кога Сонцето, Земјата и Месецот се „израмнуваат“ такашто Земјината сенка ќе падне на месецот и ќе го помрачи. Т.н „Крвав месец“ црвената боја ќе ја добие поради преклопување на сончевите зраци низ Земјината атмосфера.
Додека астрономите со нетрпение го очекуваат ова случување кое ќе биде видливо ширум Северна Америка, и Нов Зеланд и Пацификот, постојат и оние кои се доста загрижени за ова случување.

Џона Хеге во својата книга “Four Blood Moons: Something is about to change” наведува дека после ова случување ќе следи промена а можно е и лунарната третрада да биде исполнување на библиските пророштва.
Првата еклипса започнува на 15 април, додека останатите три ќе следат на 8 октомври, потоа на 8 април и 28 септември 2015 година. 
И додека астрономите работат на овој редок вид, некои христијани веруваат дека оваа серија т.н „Крвав Месец“ е поврзана со библиските п

Пронајдете не на следниве мрежи: