ВИДЕО: Полицијата отвори оган врз проруските демонстранти во Горловка

Демонстрантите се обидуваа да го истакнат руското знаме на влезот од зградата на полицијата. Не е познато дали некој е повреден по овој инцидент, но руското знаме е тргнато веднаш штом беше поставено. Демонстрантите се уште се наоѓаат пред седиштето на полицијата.Денес во Горловка дојде до конфликт помеѓу полициските сили и стотиците проруски демонстранти.
На снимката која што беше објавена од локалната телевизија се гледа како демонстрантите се обидоа да го истакнат руското знаме на влезот од зградата на полицијата, на што полицијата одговори со отворен оган.
Не е познато дали некој е повреден во овој инцидент, но руското знаме веднаш беше тргнато. Демонстрантите се уште се наоѓаат пред седиштето на полицијата.
Горловка е град со нешто повеќе од 250.000 жители и се наоѓа во областа Доњецк, на истокот на Украина.
Погледнете го конфликтот во Горловка: 
Денес во Горловка дојде до конфликт помеѓу полициските сили и стотиците проруски демонстранти.
На снимката која што беше објавена од локалн

Пронајдете не на следниве мрежи: